VIZUÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ AZ OKTATÁSBAN

VIZUÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ AZ OKTATÁSBAN

30 órás pedagógus-továbbképzés

MI A KÉPZÉS CÉLJA?

A hátrányos helyzetű tanulók megértési problémáit okozhatja az is, hogy a tankönyvekben és tanári magyarázatokban szereplő fogalmakhoz nem kapcsolódnak saját élményeken, tapasztalatokon alapuló képzetek. A képzés célja a tananyagfejlesztésben és az oktatásban egyaránt alkalmazható vizualizációs technikák alapjainak megismerése.

KIKNEK AJÁNLJUK A KÉPZÉST?

Minden olyan pedagógusnak, akit érdekel a digitális grafika, fotó és film oktatási alkalmazása, és szívesen készítenének vizuális elemekkel gazdagított tananyagokat

MILYEN FŐBB TARTALMI ELEMEI VANNAK A KÉPZÉSNEK?

  • A vizuális kommunikáció elméleti alapjai.
  • Képi kommunikáció 1: állókép az oktatásban – jelenségek, fogalmak, adatok, folyamatok megjelenítése digitális állóképen. Digitális képfeldolgozás, Photoshop alapok, kreatív szoftverhasználati technikák. Képszerkesztés, fotómontázs és képregény készítés.
  • Képi kommunikáció 2: mozgókép az oktatásban – természeti, társadalmi jelenségek megjelenítése képekkel. Interjú- és dokumentumfelvétel készítés, storyboard, dramaturgiai alapok, egyszerű animációs technikák.
  • Tudományos vizualizáció az oktatásban 1: bemutató (prezentáció) készítés – a Prezi szoftver ismertetése és oktatási alkalmazásának pedagógiai módszerei.
  • Tudományos vizualizáció az oktatásban 2: poszter, szórólapkészítés – a „helyi érték” feldolgozása. Tipográfiai alapvetések, vágólap készítése Photoshop programmal. A képszerkesztés és kiadványkészítés alapjai.

MIÉRT AJÁNLJUK A KÉPZÉST?

A képzés során a pedagógusok gyakorlati példákon keresztül ismerik meg az egyes technikákban rejlő oktatási lehetőségeket, és saját tananyagaik fejlesztéséhez segítséget kapnak majd.