Az együtt megélt tanulási élmény

 

Az együtt megélt tanulási élmény – Miért ajánlja Szivák Judit, az EFOP-3.1.2-16-2016-00001 kiemelt projekt szakmai vezetője a Mindenki iskolája pedagógusképzéseit.

Minden nehézség ellenére a pedagógusokban erő és elszánás van az új módszerek, az új tudás kipróbálására. A visszajelzések alapján tudjuk, nemcsak egyszeri és egyirányú tudás-, módszerátadásról szól egy-egy képzésünk, de képesek vagyunk megmozdítani a pedagógusokat, ösztönözni tudjuk őket, hogy a hétköznapokban, saját iskolai gyakorlatukban is kipróbálják az itt tanultakat.

Hihetetlen motiváló szakmai erőforrás a közös problémafeldolgozás, az együttműködő helyzetek megteremtése, egymás támogatása. Képzéseink feladatai a tudásmegosztás folyamatait indítják el és erősítik meg; felfokozott a pedagógusok igénye a digitális térben az új módszerek megismerésére és megszerzésére, azok a helyzetek, ahol a pedagógusok eltérő meggyőződései a beszélgetések során előbukkannak, egymás mellé, egymással szembe kerülnek, megvitathatóvá válnak. Ezek, az együtt megélt tanulási élmények adnak lehetőséget a pedagógusoknak továbblépésre.