DRÁMAPEDAGÓGIA: FELKÉSZÍTÉS DRAMATIKUS MÓDSZEREK ÉS TECHNIKÁK ALKALMAZÁSÁRA A NEVELŐ-OKTATÓ MUNKÁBAN

DRÁMAPEDAGÓGIA: FELKÉSZÍTÉS DRAMATIKUS MÓDSZEREK ÉS TECHNIKÁK ALKALMAZÁSÁRA A NEVELŐ-OKTATÓ MUNKÁBAN

30 órás pedagógus-továbbképzés

MI A CÉLJA A KÉPZÉSNEK?

A továbbképzés célja, hogy olyan módszereket mutasson meg a pedagógusoknak, melyekkel segítséget kaphatnak az általuk oktatott gyermekek alaposabb megismerésére. Ezen túl segíti a pedagógusok módszertárának bővülését. A tanítási dráma olyan terület, mely bármilyen életkorú gyereknél alkalmazható. Aktívvá teszi a gyerekeket, és reagálásaiktól, bevonódásuktól függően alakul, változik a pedagógus tervezése.

KIKNEK AJÁNLJUK A KÉPZÉST?

A képzés a tanítóktól a középiskolásokkal foglalkozó pedagógusokig mindenkinek ajánlott. Nem korlátozódik az osztályfőnöki munkára, így reál és humán szakos pedagógusok egyaránt tudják alkalmazni munkájuk során.

MILYEN FŐBB TARTALMI ELEMEI VANNAK A KÉPZÉSNEK?

A képzés különböző készségek fejlesztésére szolgáló drámajátékokat tartalmaz. Koncentráció, memória, ismerkedő, együttműködésre késztető, érzékelést, mozgást fejlesztő játékos tevékenységek megismerésére nyílik lehetőség. A tanítási dráma alapfogalmainak megismerése, majd kész drámafoglalkozások adaptálásának lehetőségei után saját tanítási drámatervezet készítenek a pedagógusok.

MIÉRT AJÁNLJUK A KÉPZÉST?

A pedagógusok felhasználhatják ezeket a módszereket az általuk oktatott osztályban, csoportban előforduló konfliktusok megismerésére, megoldására. Fejleszthetik a gyerekek érzelmi intelligenciáját, együttműködési és kommunikációs képességeit, kreativitását a megismert drámajátékok segítségével.